Una escultura de Poblet serà exposada a Castelló

És un préstec temporal de ‘Sant Sebastià’, de Damià Forment, al Museu de Belles Arts de Castelló. Totes dues institucions inicien una col·laboració que continuarà els propers anys

Comarques

Una escultura de Poblet serà exposada a Castelló
Una escultura de Poblet serà exposada a Castelló

El Museu del Monestir de Poblet participa en el programa de ‘la peça convidada’ del Museu de Belles Arts de Castelló, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Durant els mesos de desembre de 2018 a febrer de 2019.

És la  figura de Sant Sebastià, en origen situada a l’àtic del retaule major de l’església abacial del cenobi de la Conca de Barberà, realitzat per Damià Forment, al costat del calvari que presideix el conjunt, mostra el sant en el moment del seu martiri. L’obra de Forment representa el sant, jove i imberbe quasi nu, en el moment de ser assagetat, amb les mans lligades al tronc d’un arbre darrera del seu cos, oferint el tors a les sagetes del botxí. Aquesta representació va esdevenir una de les imatges més repetides dins la producció dels escultors durant el renaixement i barroc. 

La imatge feia més de 10 anys que no sortia del Museu del Monestir de Poblet. La figurà es va exposar per primera vegada al País Valencià durant l’exposició  ‘La Corona d’Aragó: el poder i la imatge de l’Edat Mitjana a l’Edat Moderna (segles XII – XVI)’, al Museu de Belles Arts de València, durant els anys 2005 i 2006.

Amb aquest préstec, el Museu de Belles Arts de Castelló i el Museu del Monestir de Poblet inicien una col·laboració que portarà a la interacció de les dues institucions i el seu entorn al llarg dels propers anys.