Cal Masip ja es del Consell Comarcal

L'acte de signatura de la cessió s'ha fet el matí del 5 de desembre entre els president del Consell Comarcal i l'alcalde de Montblanc

Montblanc

Instant de la signatura de documents
Instant de la signatura de documents

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Ajuntament de Montblanc van signar líacord segons el qual l'edifici de Cal Masip que recentment va comprar el consistori montblanquí als propietaris legítims, passa a ser de propietat del Consell Comarcal. L'acte s'ha signat el matí del dimecres 5 de  desembre a la seu de l'ens comarcal.

Pep Andreu, alcalde de Montblanc, va explicar que el consistori feia molts anys que anaven al darrera de la compra d'aquest edifici que toca a l'actual seu del Consell Comarcal i que desprès de dos intents fallits per part dels propietaris a no voler vendre ara va sortir l'oportunitat i van acceptar. El preu de compra fou de 300.000 euros i te una superfície de 395 m2.  

Per la seva banda Francesc Benet va titlla aquesta adquisició i el projecte de rehabilitació per donar servei a la comarca com un projecte valent, ambiciós i complex. Va destacar que la Conca de Barbera es caracteritza per un atur baix peró que cal unes feines de qualitat, un problema greu de manca d'habitatge i un gran envelliment de la població. Per tant calen mes serveis de dinamització econòmica, serveis d'habitatge i serveis socials, però l'actual edifici no hi ha espai suficient malgrat les millores internes d'espai fets recentment. I d'aquí la importància d'adquirir aquest espai per donar millors serveis ala comarca.

Cal Masip oficialment ja es del Consell Comarcal, ara cal rehabilitar-lo i per fer-ho ha demanat un projecte pels FEDER per poder arranjar-lo i convertir-lo en un Centre d'Interpretació Comarcal. El cost es de 2.300.000 euros mes IVA del qual si els FEDER s'aconsegueix serien el 50% la resta s'hauria de buscar per altres vies -Diputació i Generalitat. 

La previsió es que si es concedeix els FEDER, on hi ha moltes esperances i mes tenint en compte que des del 2010 a la Conca de Barberà no s'havia presentat cap projecte, l'edifici estaria rehabilitat i funcional entre el 2020 i el 2021.