S'invertiran 3'8 milions d'euros per millorar el recicatge de la brossa a la Conca

El conseller Damià Calvet va anunciar la contrucció d'una plata de tractament i una ampliacióde l'actual planta de compostatge

Comarques, L'Espluga de Francolí, Montblanc

Moment de la reunió amb els alcaldes de la comarca
Moment de la reunió amb els alcaldes de la comarca

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per autoritat locals i comarcals i càrrec del seu departament el Centre de tractament de residus de la Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí ha visitat el migdia de dimecres 5 de desembre el Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà que hi ha a l’Espluga de Francolí.

En ella ha servit per inaugurar la millora de la zona de rebuig amb 50.000m3 de mes que ha representat una inversió de 500.000 euros  i que  dona tranquiŀlitat per cinc anys més.

També ha servit per informar els alcaldes de la comarca les dues inversions futures que es faran en matèria de reciclatge a la comarca. Per a un costat la nova planta de reciclatge de la fracció resta i per l’altra l’ampliació de la planta de compostatge. Dues actuacions que representaran una inversió de 3.800.000 euros. Es preveu que estiguin aquestes dues infraestructures en funcionament en l’any 2020.

El conseller va destacar la Conca de Barberà com un exemple en el recicaltge. La comarca té un percentatge de recollida selectiva del 50% quan la mitjana catalana es del 30%. L’objectiu del Govern català es que a partir del 2020 els index de la recollida selectiva sigui un 60% per tant  la Conca està mes a prop que altres comarques per aconseguir aquesta fita i amb aquestes dues noves infraestructures s’espera aconseguir-la