Els joves de l'Espluga aprenen rap

El taller es farà al Museu de la Vida Rural els dies 14 i 15 de desembre per la tarda. El taller anirà a càrrec del raper Versembrant

L'Espluga de Francolí

Els joves coneixerant milor aquest estil musical
Els joves coneixerant milor aquest estil musical

Seguint les passes de la cançó protesta de Woody Guthrie i del fil de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” el Museu de la Vida Rural i Versembrant, programen un taller de rap al museu els dies 14 i 15 de desembre. L’activitat es realitzarà en dues sessions, de dues hores cada una, des de les 18:30h i fins les 20:30h. El taller és obert a tots els públics però està enfocat, sobretot, als més joves.  L’activitat requereix inscripció, que s’ha de fer trucant al 977 870 576 o enviant un correu a info@museuvidarural.cat, i té un cost de 5 euros.
A la primera sessió es fa una anàlisi mètrica i musical del rap, i s’explica com s’estructura i quines tècniques utilitza. A més, també es reflexiona sobre la temàtica a tractar i finalment, entre tots els participants, s’acaba escrivint una cançó. La segona sessió consisteix, fonamentalment, en la gravació d’aquesta cançó. Així tots els participants al taller tindran l’oportunitat de sentir-se com un raper de veritat i, a més, gravar una cançó com els professionals.
A banda del desenvolupament musical, als tallers es treballen valors implícits com el treball en equip, la cohesió grupal i la integració dels usuaris, així com la seva creativitat individual mitjançant l’escriptura. Els tallers també serveixen per fer conscients als participants que tothom té un punt de vista especial i vàlid a aportar.
El taller va a càrrec de Versembrant, que ha rebut el segon premi Lluís Carulla d’aquest 2018.