Escoles Verdes es troben a Montblanc per intercanviar experiències

La trobada es va fer a l'església de Sant Francesc amb la participació de 17 escoles de l'Alt Camp, Conca de Barberà i del Tarragonés

Montblanc

Imatge del moment de l'intercanvi d'experiències
Imatge del moment de l'intercanvi d'experiències

Montblanc ha acollit   un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que  va comptar amb la participació de 17 centres de primària de les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, i Tarragonès. Cada centre ha estat representat per un o dos mestres i quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.
En total, unes 100 persones, entre mestres i alumnes, es reuniren per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, s'ha fet una campanya d’informació i sensibilització de la recollida selectiva porta a porta.
Les escoles participants han estat: Santa Magdalena del Pont d’Armentera, Mare de Déu de l’Esperança de Figuerola del Camp, Bernardí Tolrà de Vila-rodona, Guillem de Claramunt de La Secuita, Pere Virgili Vilallonga del Camp, Arquitecte Jujol dels Pallaresos, Martí i Poch de L’Espluga de Francolí, Escola Vedruna de l’Espluga de Francolí,  Les Muralles de Montblanc, Sant Roc de Rocafort de Queralt, Cor de Roure de  Santa Coloma de Queralt, El Bosc de Mont-ral, L’Escola de la Riba, Escola  Vedruna de Valls,  Enxaneta de Valls,  Eugeni d’Ors de Valls, La Candela  de Valls.