Els Pastorets de l'Espluga tanquen temporada dissabte amb un gran espectacle

Les representacions es completaran aquest dissabte 29 de desembre

L'Espluga de Francolí

Els Pastorets de l'Espluga tanquen temporada dissabte amb un gran espectacle
Els Pastorets de l'Espluga tanquen temporada dissabte amb un gran espectacle

L'Espluga de Francolí va vibrar un any més aquest 25 de desembre amb l'estrena d'una nova tanda de representacions biennals dels Pastorets de l'Espluga, un dels espectacles nadalencs més admirats al territori. Aquest dimarts, dia de Nadal, la platea del teatre es va omplir com marca la tradició per la primera de les dues representacions, que es completaran aquest dissabte 29 de desembre.

 

Els Pastorets de l'Espluga es representen al teatre més gran de la demarcació de Tarragona i són ja un referent pel que fa a l'orquestra en directe, la presència d'animals vius i el més d'un centenar d'actors, actrius i figurants. Aquest any, a més, l'espectacle ha estrenat els nous efectes especials per enriquir la millorada escenografia ampliada en els últims anys, per fer més realistes els decorats tradicionals amb la incorporació de noves tecnologies.

 

Música en directe amb novetats
Aquest any, la sorpresa l'han donat les Fúries de l'Infern, amb la nova versió de la cançó; i el nou vestit de l'àngel Sant Grabiel. El figurinista i dissenyador de vestuari del Gran Teatre del Liceu, David Ferré, ha dissenyat un nou vestit per l'arcàngel que visita els pastors i els anuncia el naixement de Jesús. Ferré ja va dissenyar els sorprenents vestits de Satanàs i Llucifer, Sant Miquel i els Pecats Capitals.

 

L'ampliació de l'Orquestra dels Pastorets fins els 15 músics i l'estrena de Diego Calderón a la direcció musical han estat un dels grans al·licients de la representació d'aquest any. A la banda sonora arranjada per Sergi Esparza, s'hi ha afegit l'acompanyament orquestral que Calderón ha preparat pel Ball de Bastons.

 

Signatura de contes i exposició dels originals
La presentació del conte 'Els Pastorets i la samarra d'en Getsè' ha estat una de les novetats d'aquest any. El conte ja es comercialitza a les llibreries de tot Catalunya. També es podrà comprar aquest dissabte al Teatre del Casal, on s'exposen les il·lustracions originals del reconegut dibuixant Joan Vizcarra, autor de les pàgines il·lustrades del conte, inspirades en els Pastorets de l'Espluga. Els dibuixos estan a la venda per al públic en general.

 

Aquest 29 de desembre, des de les 17.30h i fins les 18.30h i també al final de la representació, Joan Vizcarra i David Ortín, autors del conte, tornaran a l'Espluga per signar exemplars. Ho faran al mateix vestíbul del teatre.