El compositor anglès Howard Blake estrena mundialment 'La meva terra' a Montblanc

L'esdeveniment tindrà lloc el diumenge 6 de gener, a les 18:30 hores, a l'església de Santa Maria

Montblanc

El compositor anglès Howard Blake estrena mundialment 'La meva terra' a Montblanc
El compositor anglès Howard Blake estrena mundialment 'La meva terra' a Montblanc

El pròxim diumenge 6 de gener, a les 18:30 hores, l'església de Santa Maria de Montblanc acollirà un esdeveniment de màxima categoria. Es tracta de l'estrena mundial de 'La meva terra', una composició feta per Howard Blake i que serà interpretada per l'actor Jaume Comas, la formació Liverpool String Quartet, la soprano Ana Puche i la flautista Nèlia Sanxis.

 

L'estrena de 'La meva terra', que tracta sobre Catalunya i el 'Procés', serà la cloenda d'un concert dedicat a la celebració del vuitantè aniversari de Howard Blake. El recital estarà dividit en dues parts. A la primera part, s'interpretaran dues cançons catalanes i una versió per a quartet de corda de la banda sonora del film 'The Snowman', pel qual Blake va ser nominat l'any 1982 al premi Oscar. A la segona part, s'interpretaran les peces 'A Month In The Country' i 'Flute Quintet', escrites per Blake, i acabarà amb l'estrena mundial de 'La meva terra', amb música del mateix Blake i lletra de Jaume Comas.

 

Howard Blake

Howard Blake és un compositor anglès nascut fa 80 anys a Londres. És conegut, principalment, per les seves partitures per a cinema, tot i que també composa en d'altres àmbits, com la música clàssica i la música lleugera.

 

Entre les seves obres més destacades es pot citar la música per a 'The Bear' i 'The duellists', dirigida per Ridley Scott, i guanyadora del Premi Especial del Jurat a la Millor Òpera Prima al Festival de Cannes de l'any 1977. Tot i així, les seves obres més aclamades són les partitures orquestrals creades per a la pel·lícula de l'any 1980 'Flash Gordon', en què va comptar amb la col·laboració del mític grup Queen, i el seu exitós treball per a la producció 'The Snowman', de l'any 1982, i que li va servir per a ser nominat al premi Oscar.

 

Howard Blake ha compost moltes obres de concert. Entre d'altres, cal destacar el 'Concert per a piano i orquestra', encarregat per la Philharmonia Orchestra per al trentè aniversari de la princesa Diana de Gal·les l'any 1991, en què ell mateix va actuar com a intèrpret solista al piano, i la 'Cantata per a la Celebració del Cinquantè Aniversari de l'ONU' l'any 1995, interpretada en presència de la Família Reial Britànica a Westminster Hall.

 

Blake és membre de la Royal Academy of Music, i l'any 1994 va rebre l'Ordre de l'Imperi Britànic pels seus serveis a la música.