En marxa l'edició 2019 de la Fira de l'Espluga de Francolí

La inauguració oficial ha estat aquest migdia a la plaça 1 d'Octubre

L'Espluga de Francolí

En marxa l'edició 2019 de la Fira de l'Espluga de Francolí
En marxa l'edició 2019 de la Fira de l'Espluga de Francolí | Foto © Marc Lladó Quadrat

Aquest cap de setmana, l’Espluga està de fira i, tot i que ahir divendres, ja es van viure els primers actes. En aquest sentit, aquest migdia, s'ha procedit a la inauguració oficial del certàmen, amb presència de David Font director de l.Agència Catalana de Turisme  i en el marc de la plaça 1 d'Octubre.


Quant a esports, també s’organitza, des del Casal de l’Espluga, un torneig de pàdel que es farà durant tot el cap de setmana. Hi haurà categoria femenina i masculina, amb un mínim de vuit parelles i un màxim de quinze per cada categoria. Les finals d’aquest torneig de pàdel de la Fira se celebraran diumenge, 27 de gener, a la tarda.


Avui, el vestíbul del cinema del Casal acollirà la Trobada i Intercanvi de Plaques de Cava. Un acte ja tradicional el cap de setmana de la Fira, igual que l’esmorzar popular a la plaça de l’Església. L’esmorzar serà a base de caldo, llonganissa a la brasa i pa torrat (al preu de 2 euros per persona); i a la tarda hi haurà la presentació del llibre El porró. De Poblet a Nova York, de Josep Maria Rovira i Valls, al Museu de la Vida Rural. També es farà, a l’Auditori Carulla Font, una xerrada relacionada amb l’esport, organitzada pel Club Atlètic Espluguí.


Ja a la nit serà el torn d’una nova edició de la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins, que començarà a partir de dos quarts de 9 del vespre, al pavelló del Casal, amb el Joc del Perxe: “Alegu contesto” entre les entitats espluguines. La festa compta amb un sopar al mateix pavelló del Casal amb un menú de 20 euros per als components d’entitats i 22 euros per al públic en general (aperitiu amb patates xips, olives i fuet, crema de marisc amb gambes i cruixent de mar, braó de xai confitat amb mel i romaní i patata fornera, pastís de iogurt i fruites del bosc). També s’ha elaborat un menú infantil de 10 euros (plat combinat de macarrons a la bolonyesa, escalopa de pollastre i patates xips).


Pel que fa a l’actuació musical que clourà la festa de dissabte al pavelló a partir de les 12 de la nit, enguany anirà a càrrec de Zapping Trio, que oferirà diferents versions de tots els temps. A continuació hi haurà sessió musical amb DJ Enredu i DJ Alba Roso. Les actuacions musicals són amb entrada gratuïta i, de fet, s’espera que diversa gent s’afegeixi a la festa després del sopar.


Diumenge es viurà la segona ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, amb el partit de Tercera Categoria provincial Espluga B - Tarragona E, organitzat pel Club d’Escacs de l’Espluga de Francolí.


També diumenge al matí, com ja és costum, se celebrarà la Festa Comarcal de l’Oli i del Vi Novell. Aquest any se’n celebra la 16a edició i, com sempre, aquesta festa s’emplaça a la plaça de l’Església, a partir de les 10 del matí. Els presents podran degustar un esmorzar a base de llonganissa a la brasa, pa torrat, arengades i fesols, tot plegat regat amb oli i vi Francolí, de la Cooperativa de la Conca (a un preu de 3 euros). Al mateix indret, a dos quarts d’1 del migdia, es farà la 16a edició del Concurs d’Allioli, en què seran premiats els tres primers classificats.


Els actes de la Fira es tancaran amb una sessió teatral diumenge a la tarda. Així, a les 7 de la tarda, al teatre del Casal, es farà la representació de l’obra El crèdit, de Jordi Galceran, i a càrrec del Grup Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt; i durant tot el cap de setmana els visitants podran passejar pels carrers de l’Espluga per veure, tastar i comprar a les diferents parades que oferiran els seus productes

En marxa l'edició 2019 de la Fira de l'Espluga de Francolí