Tres-cents anys de la primera pedra de l’actual ermita dels Torrents de Vimbodí i Poblet

Comarques

Aquest dissabte 5 d’abril es farà una festa commemorativa per celebrar que fa tres-cents anys es va posar la primera pedra de l’actual ermita dels Torrents de Vimbodí i Poblet. Aquesta jornada serà el primer dels actes per celebrar les solemnes festes Quinquennals en honor de la copatrona del municipi, unes festes que tindran lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Així, aquest dissabte s’instal·laran diferents lones amb motius al·legòrics a les festes Quinquennals i aquestes lluiran al poble fins al mes de setembre, quan la verge dels Torrents serà portada per tots els carrers i les places de la vila.

A les dotze del migdia, es farà un repic de campanes que serà el tret de sortida d’aquestes festes Quinquennals 2014 i, a les set de la tarda, es farà la solemne eucaristia d’Acció de Gràcies, seguida de la lectura de l’acta de col·locació de la primera pedra del temple el 5 d’abril de l’any 1714. Per acabar, hi haurà una xocolatada per a tots els assistents.

Les Festes Quinquennals 2014
Ja s’han organitzat sota la batuta de la Comissió Organitzadora de les Festes dels Torrents diferents actes previs a aquestes festes que, com hem dit, se celebraran al mes de setembre d’enguany. Així, es farà un concurs de dibuix per als escolars del poble, una exposició de fotografia de les anteriors celebracions de les festes dels Torrents, diferents conferències, un calendari de les festes, l’edició del cartell d’enguany, etc.