Vimbodí i Poblet enceta la celebració de les Festes Quinquennals amb la commemoració dels tres-cents anys de l’actual ermita dels Torrents

Comarques

L’ermita de la Mare de Déu dels Torrents va viure el primer acte d’aquest any de celebració de les Festes Quinquennals amb la commemoració que fa tres-cents anys que es va posar la primera pedra a l’actual santuari.

La celebració, que va tenir lloc dissabte dia 5 d’abril, va comptar amb una solemne eucaristia presidida per l’abat del monestir de Poblet, Josep Alegre, i el rector de la Parròquia de la Transfiguració del Senyor de Vimbodí, Evarist Gómez.

Una xocolatada popular a la plaça de l’ermita també va servir per recordar la col·locació d’aquella primera pedra l’any 1714, una pedra per construir l’ermita que avui hi ha dempeus i que va substituir l’anterior, molt malmesa, que datava del 1484.

També, a partir de dissabte, es van penjar diversos cartells al·legòrics a les festes Quinquennals. Aquests es troben distribuïts per tot el poble. Aquestes festes de la copatrona de Vimbodí i Poblet, la verge dels Torrents, se celebraran els dies 6, 7 i 8 de setembre.