Sarral celebrarà diferents actes per commemorar el Tricentenari de 1714

Comarques

El municipi de Sarral ha organitzat entre aquest mes d’abril i el mes de setembre un seguit d’actes amb motiu del Tricentenari de 1714, el programa d’actes del qual s’ha donat a conèixer a través de l’edició d’un punt de llibre.

El primer dels actes de commemoració del Tricentenari que es duran a terme a Sarral tindrà lloc aquest diumenge 13 d’abril, amb la presència del comissari de la commemoració del Tricentenari a Catalunya, Miquel Calçada Olivella. També es farà la presentació del llibre Els homes de Felip V. Els ajuntaments borbònics a la Conca de Barberà (1714-1738), de l’historiador i tècnic cultural del Consell Comarcal, Gabriel Serra.

Pel que fa a la resta d’actes que s’han organitzat al municipi, hi ha, el 21 de juny, la narració d’un conte sobre l’any 1714 a la Biblioteca Municipal. El 19 de juliol hi haurà la conferència “Els privilegis medievals sarralencs” de Jaume Felip Sánchez, estudiós del període medieval a la Conca de Barberà. Una altra conferència que també es farà és la que anirà a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona, Valentí Gual, el 14 d’agost.