Vilaverd renova l’antic safareig del poble

Comarques

L’Ajuntament de Vilaverd està treballant en la remodelació de l’antic safareig municipal, unes feines que es duen a terme com a obra finançada pel PAM de la Diputació i pel Departament de Cultura i que implica la contractació de persones en situació d’atur per tal de realitzar-la, en aquest cas, han estat quatre les persones contractades per dur a terme la remodelació del safareig de Vilaverd.

Aquesta obra consisteix a canviar l’antiga teulada de fibrociment i les antigues bigues, per una coberta de fusta acabada en teula, també es rebaixen les dues parets dels accessos per tal de millorar la visibilitat des de tots els angles, i guanyar il·luminació, i es rebaixa la paret de la zona dels estenedors, per poder admirar la vista de les muntanyes del coll de Lilla i el riu Francolí.

A  totes les parets es treu el ciment antic per tal de deixar unes formidables parets de pedra, degudament sanejades i rejuntades. També es renovarà tot el paviment, que a causa del pas del temps estava en mal estat i s’instal·larà un sistema nou d’il·luminació i una electrovàlvula per poder disminuir el consum d’aigua. I, per finalitzar, els antics estenedors es reubiquen, així queda un espai lliure que s’equiparà amb dos bancs i un fanal.