Cap de setmana de Mercat d’Època a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Una imatge de la festa de l'any passat
Una imatge de la festa de l'any passat | Frederic Vallbona
Santa Coloma de Queralt retorna per un cap de setmana als anys vint tot celebrant per sisè any una nova edició del Mercat d’Època.

Els actes principals tenen lloc al llarg del cap de setmana, sobretot, amb les diferents parades que conformaran el mercat i ompliran la plaça Major. Això no obstant, també hi haurà diverses activitats paral·leles. Així, dissabte al matí en honor de Sant Isidre, s’han programat actes com la concentració de tractors i la benedicció de la maquinària agrícola. També un esmorzar popular a la Copera. A la tarda hi haurà titelles, l’ofrena a Sant Antoni i un tast de vins de la varietat trepat.

Pel que fa al diumenge destaca que, a més del mercat, hi haurà l’opció de realitzar visites guiades, una sobre la Santa Coloma de Queralt del 1717 i, l’altra, sobre els jueus colomins. També destaca de la jornada la trobada de motos, cotxes i microcotxes clàssics. A banda, hi haurà exposició d’animals, la trobada de puntaires i el dinar de l’època. Tancarà la jornada el ball a tres quarts de set de la tarda.

Val a dir que, a més, al castell, hi haurà dues exposicions per visitar al llarg del cap de setmana. Una és sobre fotos colomines i se situa a la sala gran del castell. L’altra és “Pinzellades peruanes” i es troba a la sala dels arcs.