El 27 de juliol començaran els principals actes del centenari de l’ermita del Montgoi de Vilaverd

Comarques

Enguany el municipi de Vilaverd celebra el VIII Centenari de l’ermita de la Mare de Déu del Montgoi, una celebració que ha portat el poble a organitzar un seguit d’actes, que tenen lloc, principalment, a partir d’aquest diumenge dia 27 de juliol.

Així, aquest 27 de juliol a les cinc de la tarda, es farà la inauguració de les obres realitzades, repic de campanes i actuació musical amb el cantautor Xavi Martín.

El proper divendres 1 d’agost a les deu de la nit, hi haurà l’encesa de la il·luminació exterior i projecció del vídeo sobre l’ermita del Montgoi. Tot seguit, hi ha prevista una sessió de cinema.

Pel que fa al dissabte 2 d’agost també a les deu de la nit, es farà una escenificació de la llegenda de la Mare de Déu del Montgoi, seguida d’una actuació de dansa.

El diumenge 10 d’agost, hi ha programada la presentació de l’Auca de la Mare de Déu del Montgoi a les cinc de la tarda. En aquest acte, també es farà un reconeixement a les dones que es diuen Maria del Montgoi i una lectura de poemes.

Quant al dia 15 d’agost, a dos quarts d’onze del matí es farà la Processó de la Mare de Déu des de l’església de Sant Martí fins a l’ermita del Montgoi amb la Coral de Sant Joan de Lilla. També hi haurà la presentació de dibuixos i redaccions dels nens i les nenes de l’escola municipal.

Ja al mes de setembre, el dia 7, a dos quarts de dotze del migdia, ofrena floral, una missa cantada per la Coral de Sant Joan de Lilla i una ballada de sardanes amb la cobla de Reus.

Finalment, el dia 11 de setembre se celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un esmorzar popular a partir de les deu del matí.