Arriba la quarta edició del Saüqueja, la setmana jove de Sarral

Comarques

Cartell
Cartell | Cedida
Un any més, l’Associació Juvenil Saüc, l’Ajuntament de Sarral i l’Oficina Jove Conca de Barberà es posen d’acord per organitzar el Saüqueja, una iniciativa que té per objectiu fomentar la cultura de la participació entre els joves i promoure l’arrelament al poble i la comarca.

Saüqueja començarà el 4 d’agost amb el Simulador de Conducció TCC Honda, un aparell que reprodueix el comportament d’una moto i les sensacions de conduir-la; modelitza sistemes reals o hipotètics per ordinador amb el fi de fomentar la seguretat en la conducció i prevenir els accidents de trànsit, ensenyant a anticipar i reaccionar de manera adequada davant diferents situacions de risc. Aquesta activitat, que tindrà lloc a dos quarts de sis al carrer Patufet, es realitza amb el suport del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

El dimecres 6 d’agost a dos quarts de sis a la piscina tindrà lloc el Chillout saludable, un taller de còctels sense alcohol que ofereix l’oportunitat de planejar-se una altra manera de beure. En aquest taller s’ensenyaran a fer combinats amb sucs, fruites, xarops, sucre, begudes gasoses, begudes energètiques, etc. Ara bé, per poder-hi participar caldrà passar unes proves que tenen per objectiu simular els efectes de l’alcohol mitjançant unes ulleres amb un filtre especial.

El dijous 7 d’agost a dos quarts de dotze a la piscina es realitzarà un taller anomenat “Aquí hi ha marro” que consisteix en un taller de clauers amb càpsules de cafè de tipus “Nespresso” i un taller de jardineria en el qual es decorarà una torreta i es plantarà una llavor aprofitant el marro sobrant de les càpsules de cafè.

El Saüqueja finalitzarà el divendres 8 d’agost amb una iniciativa que s’estrena aquest any: El joc de l’Oca de la Conca, un joc intergeneracional de grans dimensions inspirat en el joc de l’Oca tradicional i el Trivial. El taulell és una lona de 6 m de llarg per 4 d’ample, aproximadament,  que té serigrafiat un dibuix de la Conca de Barberà amb 70 caselles que corresponen als pobles i pedanies de la comarca. S’hi juga amb un dau gegant i hi poden participar 4 equips formats cadascun per un màxim de 3 membres. Quan els participants cauen a l’Oca han de respondre una pregunta sobre els pobles o la comarca i si ho fan correctament poden continuar avançant.