Conesa viu les pitjors inundacions des del 1874

Comarques

Un veí treient aigua de dins de casa seva, diumenge a la tarda
Un veí treient aigua de dins de casa seva, diumenge a la tarda | Francesc Fàbregas i Gaya
En dues hores va caure fins a 200 litres al metre quadrat, afectant bona part del poble. Una dotzena de cotxes afectats, i més d’una vintena de cases. Quatre persones van haver de ser rescatades pels Bombers.

Conesa, va viure aquest dissabte a la tarda, un dels pitjors episodis de la seva historia. Les fortes pluges d’aquest dissabte van provocar que la part baixa del poble es veiés inundat durant més de dues hores, arribant a una inundació de fins a l'180 metres (dins del poble).

Una dotzena de cotxes es van veure afectats, i segons comentaven els mateixos veïns l'endemà, en el lloc dels fets. Una furgoneta va desaparèixer pels aiguats, veient-se arrossegada i encara no s'hauria trobat. Altres cotxes van sofrir danys importants. A més, la zona més afectada va ser la zona del costat del rierol, al costat del carrer de la Font, on precisament aquest dissabte es va celebrar el Mercat Vell de la localitat, trobant-se força habitada. Una de les paradistes, parlava pel Novaconca.cat. “Se’m va fer malbé tot. Tenia una paradeta de treballs manuals i se’m va veure afectat tot”.

Durant l'endemà, els veïns de la localitat, tocant a Bombers, van estar qualificant els danys, així com començar a treure els mobles afectats de les diverses cases. I és que les inundacions, que van començar vora les cinc de la tarda, van entrar en moltes de les cases de la zona vella del poble, destrossant molt de mobiliari.

Tot el poble, durant el dia d’avui –diumenge- no parla de res més. I és que inclús la gent gran no recorda un fet així. L’any 1984, fa 30 anys, es va viure unes inundacions, però no van arribar a aquestes alçades. I és que el poble de Conesa, ha viscut les pitjors inundacions des del 1874, senyal que els veïns recorden amb una marca i un escrit a la font del Carrer de la Font. Les inundacions d’aquest dissabte, van arribar a l'180 metres,quedant-se a uns 20 cm de la del 1874. Sens dubte, Conesa, ha viscut una de les jornades més negres de la seva historia. Un jove veí, que es trobava ajudant a una de les cases afectades, explicava d’aquesta manera el que recorda. “Els mobles flotaven dins de casa amb l’aigua que hi havia”.

El poble a poc a poc intenta recuperant la normalitat, i sobretot, els veïns recalcaven que no s’ha de lamentar danys humans, només materials, recalcant que “és el més important”, tot i que hi ha cases i immobles que s’han vist greument afectats.
A la zona del riu, un dels véïns que estava a la tasca de neteja, mostrava la ´línia on va arribar l'aigua (més de 2 metres)
Veïns en la tasca d'ajudar a netejar els desperfectes de la inundació
Mobiliari fora al carrer d'una de les cases més afectades
Un veí de Conesa mesurant l'alçada de les inundacions
Veïns al costat del rierol on va fer malbé mobiliari de les cases del costat