Santa Coloma està de Festa Major

Santa Coloma de Queralt

Imatge de l'any passat de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt
Imatge de l'any passat de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt | Cedida
El municipi de Santa Coloma de Queralt també està de Festa Major aquests dies. Oficialment aquesta començarà avui dijous 14 d’agost a 2/4 d’11 de la nit amb el pregó de festes a càrrec de la Sra. Júlia Ramon Puig. També destaca de la jornada el naixement del foc, a càrrec dels Diables Keresus en el seu 15è aniversari.

En total seran sis dies de festa major els que celebrarà la localitat, des d’aquest dijous i fins el proper dimarts 19 d’agost.

Demà divendres els actes començaran amb la presentació de les Festes de la Minerva 2014. Durant la jornada hi haurà xerrades, esports, i música. També destaca la “v” que es farà al carrer del Mig i al carrer Major.

Quant al dissabte la jornada començarà amb la IV Cursa Popular d’Orientació Fita Colomina. També cal destacar la tronada que encendrà l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Borràs. A la tarda hi haurà la trobada de gegants amb la conseqüent cercavila. Es farà un itinerari pels bars de la vila, anomenada La Marrada. Tancarà la jornada la Nit de La Minerva amb Bonobos, Te jodes y bailas i We like turtles.

Diumenge hi haurà el lluïment dels geganters, grallers de Santa Coloma i l’Esbart Alt Gaià. A la tarda es farà la cercavila de la Festa Major i sardanes. A la nit, l’acte sacramental i seguidament el correfoc. La música anirà de la mà de Sisters of a Town, La Loca Histèria i Disco mòbil. També hi haurà ball amb el grup Banda Sonora.

Pel que fa al dilluns dia 18 d’agost s’han programat diversos actes com, per exemple, contacontes, sardanes, karaoke o el Santacotronic 4.0.

Finalment, dimarts, darrer dia de festa major a Santa Coloma de Queralt, destaca la gimcana entre pares i fills, una xerrada, el castell de focs i la música de la mà de La Principal de la Bisbal.